Ако няма разнообразие в салатеното меню, салатите не изглеждат примамливи. Намерете нови вдъхновяващи съставки, които подсилват вкуса и правят салатите по-интересни, съставки, които ги превръщат в печеливша и доходоносна категория от вашето меню.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.jpg/1587055056852.jpg)
За средиземноморски привкус добавете печен пипер, патладжани, тиквичкит и подсилете вкуса.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.jpg/1587055056937.jpg)
Изпечете семена и ядки в сух тиган и поръсете салатите с тях за допълнителен аромат и вкус. Пробвайте да изпечете с малко стрит кимион или кориандър.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c/image.img.jpg/1587055054936.jpg)
Нарежете домати през средата, подправете с билки и подправки - малко черен пипер и малко розмарин и ги поставете във фурната на ниска температура за два часа. Така вкусът на доматите ще се подсили.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_2019111381/image.img.jpg/1587055055954.jpg)
Сервирайте салати с горещи съставки, комбинирани с листата. Непосредствено преди сервирането, добавете задушено или изпечено на скара месо или риба, за да запазите вкуса им.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_1712062778/image.img.jpg/1587055055537.jpg)
Изпечете зеленчуци с подправки, след което ги добавете към зелената салата за бързо и лесно вегетарианска предложение.
Ако приготвяте печени картофи, напрвете пълнежа от различни нарязани пресни подправки с малко извара с ниска масленост, моцарела, пресносолно сирене или рикота и малко количество горчица за лек пълнеж при приготвяне на печени картофи.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_489070747/image.img.jpg/1587055056213.jpg)
За азиатски привкус добавете ароматни, пикантни пилешки филенца с къри, соев сос, лайм, джинджифил или лимонова трева.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_705389638/image.img.jpg/1587055056732.jpg)
Използвайте оризови нудълс вместо паста в салатите, за да придавате интересна текстура.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_1961550587/image.img.jpg/1587055056052.jpg)
С обезмаслено кисело мляко или майонеза, лимонов сок, стрит кимион и кориандър можете да приготвите лесно дип. Експериментирайте, за да предложите интересни вкусове на гостите си.
![](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/10-ways-to-prepare-awesome-salads/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_1533322467/image.img.jpg/1587055055336.jpg)
Сервирайте кускус, овкусен с лимонов сок и завършен с различни подправки, накълцани на дребно .