Ядките стават все по-използани в салатите, като те умело заместват крутоните и в същото време придават усещане за хрупкавост и свежест. Ядките могат да се използват за придаване а интересен привкус – използвайте ги както сурови, така и изпечени, солени, а защо не и подсладени за лек сладък привкус.
![Кедрови ядки Кедрови ядки](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/nuts-in-your-menu-crunchy-and-healthy/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.jpg/1587055056515.jpg)
Кедрови ядки
Те са с високо съдържание на магнезий и осигуряват прилив на енергия, докато същевременно намаляват кръвното налягане! Добавете ги сурови или леко препечени. Кедровите ядки се комбинират идеално със салати, съдържащи пилешко или говеждо.
![Бадеми Бадеми](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/nuts-in-your-menu-crunchy-and-healthy/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.jpg/1587044274537.jpg)
Бадеми
Те са важен елемент от сладкишите, но също така бадемите се вихрят по чиниите със салати, най-вече при солените салати с пилешко или агнешко. Филирани или не, те винаги са чудесна добавка към различни салати.
![Макадамия Макадамия](/chef-inspiration/freshness-in-your-menu/nuts-in-your-menu-crunchy-and-healthy/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_686912907/image.img.jpg/1587055057087.jpg)
Макадамия
Макадамията се комбинира идеално с настъргани тиквички и пармезан, авокадо или редица салати в азиатски стил, съдържащи телешко или свинско. Макадамията има най-много калории и мазнини от всички ядки, като повечето мазнини са ненаситени и с добро качество – а също така са и адски вкусни!