Menu

Ядките стават все по-използани в салатите, като те умело заместват крутоните и в същото време придават усещане за хрупкавост и свежест. Ядките могат да се използват за придаване а интересен привкус – използвайте ги както сурови, така и изпечени, солени, а защо не и подсладени за лек сладък привкус.

Кедрови ядки

Кедрови ядки

Те са с високо съдържание на магнезий и осигуряват прилив на енергия, докато същевременно намаляват кръвното налягане! Добавете ги сурови или леко препечени. Кедровите ядки се комбинират идеално със салати, съдържащи пилешко или говеждо.

Бадеми

Бадеми

Те са важен елемент от сладкишите, но също така бадемите се вихрят по чиниите със салати, най-вече при солените салати с пилешко или агнешко. Филирани или не, те винаги са чудесна добавка към различни салати.

Макадамия

Макадамия

Макадамията се комбинира идеално с настъргани тиквички и пармезан, авокадо или редица салати в азиатски стил, съдържащи телешко или свинско. Макадамията има най-много калории и мазнини от всички ядки, като повечето мазнини са ненаситени и с добро качество – а също така са и адски вкусни!