Menu

Описание

Телешкото месо се счита за по-крехко от говеждото. Обикновено животните се угояват с мляко или млечни продукти, това му придава характерния светъл цвят. Телешкото филе и месото от гърба са особено популярни, но те обаче са и доста скъпи.

Съчетаване с храни

Класически рецепти с телешко са Виенски шницел, Салтимбока или Vitello Tonnato. Те също показват прекрасната способност на финия деликатес да се комбинира. Като нежен и хрупкав шницел, той се пържи в избистрено масло и се сервира в компанията на картофи с магданоз и салата валериана. Внимание: само шницел, приготвен с телешко месо, е истински Венски шницел. За Салтимбок - състои се от телешко месо, което е обвито с прошуто и пресни листа от градински чай и след това мариновано във вино, масло. Запържено в тиган се превръща във вкусна триада от нежно на вкус телешко месо, апетитно прошуто и ароматни масла от градински чай. За Vitello Tonnato деликатно нарязаните филийки от телешко месо се мариноват във фин сос от риба тон, майонеза, аншоа и каперси.

Рециклиране на остатъци

В зависимост от метода на приготвяне, има различни начини за използване на остатъците. Нарязаното печено телешко месо също може да се сервира като студени мезета, например. Остатъците от телешки шницел също могат да се използват студени като основа за вкусно руло.