Menu

04:27

1. Бял сос (бешамел)

Ако можете да направите този мек, почти неутрален на вкус сос, имате основа за всичко – от горчичен сос до екстравагантен сос Кардинал за омар.

02:00

2. Морни

Шеф Vusi демонстрира как само като добавите сирене към сос Бешамел, можете да създадете нов вкусен сос. Идеален е за печива като лазаня или гръцка мусака. 

04:32

3. Велуте 

Друг основен сос, който може да се трансформира в нормандски, гъбен и много други сосове, но също така е кадифена гарнитура за месо или риба.

Можете да го направите с пилешки, телешки или – както в това обяснително видео – с рибен бульон.

04:02

4. Сос с червено вино

Обикновено се сервира с пържола или месо на скара и е изискан избор за много от гостите на вашия ресторант. Научете как да създадете богата и плътна редукция.

02:30

5. Къри сос

Следвайте метода на шеф Vusi, за да приготвите този сладко-пикантен сос. Много обичан от британците и ирландците, които го слагат върху чипс, но сосът може да се сервира и със зеленчуци и с месо.

03:26

6. Доматен сос

Професионалният готвач трябва да има изпитана рецепта за доматен сос в ръкава си, който да използва за тестени ястия, морски дарове, месо и зеленчуци. Доверете се на тази рецепта.

01:59

7. Песто

Сос без термична обработка, който обикновено се използва върху паста. Разберете как да го приготвяте във вашата кухня в комбинация от босилек, кедрови ядки, зехтин и чесън.

03:05

8. Салса 

Обикновено салсата се възприема по-скоро като допълнителна подправка или дип, отколкото сос, затова има и много вариации по целия свят. Но за да направите лесна плодова или класическа доматена салса, чудесна за различни ястия и салати, гледайте това видео.