This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

1. Бял сос (бешамел)
Ако можете да направите този мек, почти неутрален на вкус сос, имате основа за всичко – от горчичен сос до екстравагантен сос Кардинал за омар.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

2. Морни
Шеф Vusi демонстрира как само като добавите сирене към сос Бешамел, можете да създадете нов вкусен сос. Идеален е за печива като лазаня или гръцка мусака.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

3. Велуте
Друг основен сос, който може да се трансформира в нормандски, гъбен и много други сосове, но също така е кадифена гарнитура за месо или риба.
Можете да го направите с пилешки, телешки или – както в това обяснително видео – с рибен бульон.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

4. Сос с червено вино
Обикновено се сервира с пържола или месо на скара и е изискан избор за много от гостите на вашия ресторант. Научете как да създадете богата и плътна редукция.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

5. Къри сос
Следвайте метода на шеф Vusi, за да приготвите този сладко-пикантен сос. Много обичан от британците и ирландците, които го слагат върху чипс, но сосът може да се сервира и със зеленчуци и с месо.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

6. Доматен сос
Професионалният готвач трябва да има изпитана рецепта за доматен сос в ръкава си, който да използва за тестени ястия, морски дарове, месо и зеленчуци. Доверете се на тази рецепта.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

7. Песто
Сос без термична обработка, който обикновено се използва върху паста. Разберете как да го приготвяте във вашата кухня в комбинация от босилек, кедрови ядки, зехтин и чесън.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

8. Салса
Обикновено салсата се възприема по-скоро като допълнителна подправка или дип, отколкото сос, затова има и много вариации по целия свят. Но за да направите лесна плодова или класическа доматена салса, чудесна за различни ястия и салати, гледайте това видео.