Испански тапас с аромат на дървесина, пушек и огън
Изгледайте този БЕЗПЛАТЕН курс за обучение на готвачи, за да усетите отличителния вкус на испански тапас, с акцент върху гриловането, опушването и средиземноморски техники за готвене! | Unilever Food Solutions.
1. Въведение
Овладейте изкуството на испанските тапас с шеф Dan Sherlock от испанския тапас ресторант Ember Yard в Лондон. Той ще ви запознае с всичко, което трябва да знаете по отношение на техники, съставки и оборудване, които ще ви помогнат да създадете перфектни тапас, с акцент върху гриловането и опушването. Ще получите и ръководство стъпка по стъпка, за най-сочното от свинските меса: Иберико преса.
2. Организиране на вашата кухня
Разходете се из кухнята в ресторанта на Ember Yard, докато шеф Dan Sherlock ви запознава с необходимото оборудване за създаване на испански тапас - от фурната josper до скарата robata и предимствата на готвенето на дърва и дървени въглища.
3. Използване на сезонни продукти
Научете за важността на овкусяването и използването на качествени съставки при приготвянето на тапас, с акцент върху свинското месо Иберико преса - отглеждано с храни според сезоните.
4. Печен октопод на дървени въглища с чили дресинг (част първа)
Вижте как да приготвите октопод - класически испански тапас, чрез бавно готвене по метода су вид и как да приготвите дресинг от чили чушки, чесън и каперси.
5. Печен октопод на дървени въглища с чили дресинг (част втора)
Научете как да печете на дървени въглища бавно сварения, нежен октопод до съвършенство, като го комбинирате с бейби картофи, чили, както и чесън с дресинг от каперси и шафраново айоли, за перфектно сливане на вкусове и текстури.
6. Иберико преса, печено на дървени въглища с пикантно пюре от карфиол (част първа)
Научете как да трансформирате скромния карфиол в различни текстури – от пикантно пюре до хрупкаво изпечено на дървени въглища – за да служи като гарнитура към грилованото свинското месо Иберико преса.
7. Иберико преса, печено на дървени въглища с пикантно пюре от карфиол (част втора)
Вижте как да приготвите по перфектен начин свинско месо Иберико преса на скара, преди да го аранжирате с пикантно пюре от карфиол и цветчета карфиол, печени на дървени въглища.
Какво получавате:
- Достъп до безплатни обучения за готвачи
- Най-добрите рецепти и съвети от готвачи от целия свят
- Най-новите кулинарни трендове