Menu

01:31

Представяне и оборудване

Главният готвач Марцио Заки от базирания в Лондон италиански ресторант Osteria Antica Bologna ще ви запознае с Пиемонте, регион в Северна Италия, който се гордее с богати и известни съставки. Научете се да приготвяте ризото от бял трюфел и витело тонато, както и традиционните телешки котлети в пиемонтски стил.

03:38

Набавяне на качествени съставки

Шеф Zacchi илюстрира важността на снабдяването с качествени съставки, като същевременно представя традиционните продукти на пиемонтската кухня. Той описва значението на лешниците в италианската кухня, както и сезоните и доставчиците на известния и илюзивен бял трюфел Alba.

05:09

Ризото с бял трюфел

Шеф Заки приготвя традиционно италианско ястие, включващо бели трюфели от Пиемонт. Вижте процеса стъпка по стъпка, за да пресъздадете този кремообразен и декадентски пиемонтски специалитет.

06:02

Витела тонато

Запознайте се с vitella tonnato, пиемонтески деликатес от телешко месо, поднесен със сос от риба тон и майонеза. Подобрете уменията си за съчетаване, тъй като това ястие се сервира най-добре студено и съчетано с допълнителни вкусове, усъвършенствайте това ястие като местен.

03:53

Телешки котлети със сотирани картофи в пиемонтски стил

Загрейте тигана си за телешки котлети в пиемонтски стил със сотирани картофи. Научете как правилно да подправяте и запечатвате телешкото, като същевременно сотирате картофите си за това просто ястие с един тиган.