Шоколадов мус с хрупкав crumble и малина
Шеф Петко Костадинов представя своята рецепта Шоколадов мус с хрупкав crumble и малина

Съставки
Crumble
-
Масло 100.0 г
-
Захар 100.0 г
-
Брашно 150.0 г
Карагенанов разтвор
-
Вода 1.0 л
-
Lipton Шипка и малина 12.0 г
-
Карагенан 40.0 г
Шоколадов мус сфера
-
Прясно мляко 500.0 мл
Малинова сфера с малинов винегрет
-
Захар 40.0 г
-
Вода 1.0 л
-
Lipton Шипка и малина 12.0 г
-
Карагенан 40.0 г
-
Пюре от малини 200.0 г
Гел малина
-
Пюре от малини 200.0 г
-
Захар 40.0 г
-
агар агар
Начин на приготвяне
-
Crumble
1. Смесете всички суровини на веднъж до получаване на сухо твърдо тесто. Маслото трябва да е студено. Натрошете на трохи и изпечете на 200 градуса за 15 мин. -
Карагенанов разтвор
1. Пригответе карагенановия разтвор. -
Шоколадов мус сфера
1. Избийте муса на миксер за 5 минути, докато стане пухкав. Сложете едната половина в пош за декорация на чинията, а другата част в силиконова форма полусфера и замразете. Сложете водата с чаят, изчакайте за заври и оставете да престои 10 минути с чая вътре. 2. Добавете карагенана и оставете да ври 2 минути. Когато сместа достигне температура от 50 градуса потопете замразените полусфери от мус в нея, за да се получи ароматна ципа. -
Малинова сфера с малинов винегрет
1. Кипнете, захарта и винегрета и поставете в силиконови форми- полусфера, за да замръзне сместа. П2. През това време кипнете водата с чая и оставете да престои 10 минути с чая вътре. 3. Пригответе и добавете карагенана и оставете да ври за 2 минути. 4. Когато сместа достигне температура от 50 градуса потопете замразените полусфери в нея, за да се получи ароматна ципа. -
Гел малина
Кипнете всички продукти за 4 минути на умерена температура, след това охладете сместа, докато не стегне. Бледндирайте и поставете в пош за декорация.
-
Аранжиране
В линия поставете крембъла, върху него двете сфери от мус и малина. Украсете чинията с точки от муса и малиновия гел.