+

Мусака

  1. Мусака

    1. Задушавате нарязаните на дребни кубчета лук и моркови(Brunoise) в олиото за 4-5 минути, добавяте НЕкаймата, доматите консерва, нарязаните на средни кубчета (Medium Dice) картофи. Бъркате 3-4 минути, добавяте подправките, бульона и сипвате цялата смес в тавичка. Заливате с гореща вода, да покрие почти догоре картофите, печете на 180 градуса за около 40 минути, докато водата почти се изпари, и картофите омекнат.
    2. Приготвяте заливката, като разбивате всичи продукти и внимателно заливате мусаката.
    3. Печете 10 минути  или до получаването на златист цвят на 190 градуса.
    4. Оставя се да изстине хубаво за около 3-4 часа, преди да се снима.