The Vegetarian Butcher - Пълнени чушки с NoMince meat
С помощта на The Vegetarian Butcher създадохме традиционна българска рецепта с plant based съставки. Вкусът и текстурата не отстъпват по нищо на добре познатия месен вариант.

Съставки
Приготвяне на чушките
-
Зелени и червени чушки 2.0 кг
-
Лук 150.0 г
-
Моркови 150.0 г
-
Кимион 5.0 г
-
Червен пипер 10.0 г
-
Домати от консерва 200.0 г
-
Олио 200.0 л
-
Ориз 500.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
-
Магданоз 60.0 г
Сос бешамел
-
Неподсладено растително мляко 800.0 мл
-
Черен пипер 3.0 г
-
Сол 3.0 г
Начин на приготвяне
-
Приготвяне на чушките
- Измивате и почиствате чушките откъм дръжката, за да се запази формата.
- Нарязвате лука, морковите и целината на малки кубчета (Brunoise) и ги задушавате в олио за 4-5 минути. Добавяте ориза и NoMince, запържвате 2-3 минути, като бъркате постоянно. Добавяте подправките, доматите от консерва и бърката още 3-4 минути.
- Добавяте разтворения в 500 мл зеленчуков бульон на порции. След като изври, плънката се оставя настрани, да изстине леко, след което чушките се пълнят до отвора с помощта на лъжица. Внимавайте да не преливат, защото плънката ще набъбне и ще излезе от чушките.
- Подреждатe легнали плътно една до друга в тавичка, сипвате вода до средата на чушките и покривате тавичката с алуминиево фолио или капак.
- Печете на 180 градуса за 40-50 минути.
- Последните 5-6 минути може да поечете на 200 градуса, за да се карамелизират леко.
-
Сос бешамел
Смесете всички съставки в касерола и кипнете на котлон. Оставете да ври на слаб огън за 2-3 минути.