Menu
Метод за запържване в WOK с разбъркване

Метод за запържване в WOK с разбъркване

Този метод на готвене е известен още като cha’o и означава бързо пържене на съставките при по-висока температура, отколкото тази, която се използва при сотирането. Като използвате достатъчно олио за разбъркване в горещия WOK , можете да приготвите ястия като виетнамски пържени нудълс със зеленчуци и морски дарове.

Метод на дълбоко запържване

Метод на дълбоко запържване

Този метод се използва в азиатската кухня за пържене на пролетни ролца, крекери и за получаване на хрупкава коричка на месото и морските дарове. Шеф готвачите в Азия запържват дълбоко в WOK тигани, защото мръсотията е по-малко, тъй като ръбовете на WOK тиганите се разширяват, за да уловят капчиците олио. Лесно е за извършване на различни движения, така че храната да бъде преместена и изложена на чисто ново горещо олио, както и за поддържането на чистотата на олиото, тъй като парчетата храна могат да се отстранят от него.

Метод на печене на скара

Метод на печене на скара

Печенето на скара в Югоизточна Азия включва приготвяне на храна върху източник на топлина. Качеството на изпечената на скара храна зависи от използваното количество мазнина и размера на парчето месо или зеленчука., което се пече. В Тайланд и други части на Югоизточна Азия продуктът се завива в листа или алуминиево фолио, преди да се изпече на скарата. Пример за печено на скара азиатско ястие е сатай от Малайзия.

Метод на варене

Метод на варене

При този метод, съставките се добавят при ниска температура в течност, така че течността да се насити и овкуси, докато месото стане крехко. Пример за това е Sinigang от Филипините – супа с месо или с морски дарове със зеленчуци и тамаринд.

Метод на задушаване

Метод на задушаване

Този метод представлява готвене на бавен огън, при което най-напред храната се запържва в мазнина, след което се готви в малко количество течност. Пример за това е задушената китайска пача в подсладен оцет.