![Правило 1 Правило 1](/chef-inspiration/asian-cuisine/basic-rules-of-preparing-asian-meals/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.jpg/1587056944805.jpg)
Правило 1
Пригответе и нарежете всички продукти предварително – зеленчуците на лентички, лука на ситно, заедно с лентички морков.
![Правило 2 Правило 2](/chef-inspiration/asian-cuisine/basic-rules-of-preparing-asian-meals/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.jpg/1587056944945.jpg)
Правило 2
Следете внимателно времето на приготвяне на всяка стъпка от ястието.
![Правило 3 Правило 3](/chef-inspiration/asian-cuisine/basic-rules-of-preparing-asian-meals/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_1202821230/image.img.jpg/1587056944738.jpg)
Правило 3
За да не прегорите ястието, използвайте внимателно сосовете, тъй като те са богати на захар.
![Правило 4 Правило 4](/chef-inspiration/asian-cuisine/basic-rules-of-preparing-asian-meals/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_1932979745/image.img.jpg/1587056943054.jpg)
Правило 4
Използвайте Maizena, за да приготвите основните съставки (пилешко, свинско месо и скариди), както и да уплътните сосовете.
![Правило 5 Правило 5](/chef-inspiration/asian-cuisine/basic-rules-of-preparing-asian-meals/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_2002936583/image.img.jpg/1587056944436.jpg)
Правило 5
За да не направите ястието прекалено мазно, внимавайте с количеството мазнина, което използвате.