Автентичният вкус на азиатската кухня не може да бъде възпроизведен без наличието на специално оборудване. А какво е базовото оборудване, необоходимо за приготвянето на азиатски ястия:
![WOK WOK](/chef-inspiration/asian-cuisine/asian-cuisine-foundations/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.jpg/1587056988016.jpg)
WOK
WOK-ът е сърцето на азиатската кухня. Специфичната му форма позволява температурата да се разпредели равномерно и по този начин продуктите да се задушат , при непрекъснато готвене.
![САТЪР - Универсалният нож САТЪР - Универсалният нож](/chef-inspiration/asian-cuisine/asian-cuisine-foundations/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.jpg/1587056987306.jpg)
САТЪР - Универсалният нож
С него бързо и лесно се режат зеленчуци на тънки слайсове, но в същото време може да нарежете големи парчета месо или дори месо с меки кости.
![БАМБУКОВИ / МЕТАЛНИ ШПАТУЛИ И ЧЕРПАЦИ БАМБУКОВИ / МЕТАЛНИ ШПАТУЛИ И ЧЕРПАЦИ](/chef-inspiration/asian-cuisine/asian-cuisine-foundations/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_2129296193/image.img.jpg/1587056987567.jpg)
БАМБУКОВИ / МЕТАЛНИ ШПАТУЛИ И ЧЕРПАЦИ
За бързо и лесно разбъркване, добавяне на сосове и бульони тези два инструмента са незаменим помощник.
![ХАВАНЧЕ ХАВАНЧЕ](/chef-inspiration/asian-cuisine/asian-cuisine-foundations/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_2/image.img.jpg/1587056988273.jpg)
ХАВАНЧЕ
Използва се за бързо и лесно смесване и смилане на различни подправки- от твърди семена до пресни билки и подправки.
![БАМБУКОВА МЕТЛИЧКА БАМБУКОВА МЕТЛИЧКА](/chef-inspiration/asian-cuisine/asian-cuisine-foundations/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_2_1972843044/image.img.jpg/1587056988193.jpg)
БАМБУКОВА МЕТЛИЧКА
С нея бързо и внимателно почиствате WOK-a, без да рискувате да го нараните.