Агнешки котлети, покрити с рукола на прах, мини гриловани зеленчуци, сос Деми Глас и винена пяна
Ароматни агнешки котлети приготвени по атрактивен начин - ще изненада приятно вашите гости.

Съставки
Агнешкото:
-
Агнешки котлети 2500 г
-
Рукола 100 г
-
Магданоз 50 г
-
Галета 150 г
Гарнитурата:
-
Бейби патладжан 375 г
-
Тиквички 375 г
-
Бейби моркови 375 г
-
Гъби 375 г
-
Сол 20 г
-
Черен пипер 10 г
-
Зехтин 100 мл
Соса:
-
Розмарин 2 стрък/a
-
Дива мащерка 2 стрък/a
-
дафинов лист 1 бр
-
Коняк 50 мл
-
Вода 500 мл
Пяна:
-
Червено вино 500 мл
-
Захар 5 г
-
Соев лецитин
Начин на приготвяне
-
Агнешкото:
1. Нарежете агнешките котлети. 2. С кухненски робот смелете подправка за телешко месо на фин прах. Подправете месото и го оставете да се маринова 12 часа. 3. Сложете месото в плик за готвене су вид и запечатайте. Гответе месото за 2 часа и 30 минути в су вид при контролирана температура от 55 °C. 4. Използвайте блендер, за да смесите рукола, магданоз и бяла галета. Ако сместа е течна, добавете още галета. 5. Използвайте специалната помпа с налягане, за да нанесете в тавата пласт Rama Combi Profi, сложете парчетата месо в нея и ги покрийте с още един пласт Rama Combi Profi. Карамелизирайте месото във фурната при температура 250 °C в продължение на 4 минути. 6. Сервирайте агнешките котлети, покрити с микса от подправки и галета. -
Гарнитурата:
1. Пригответе 1,5 kг зеленчуков микс, който съдържа: патладжан, тиквички, моркови и гъби. Опечете ги на скара или във фурната за кратко, подправени само със сол и пипер. 2. Поръсете ги с ароматизирано масло, приготвено от зехтин и песто провансалски билки. -
Соса:
1. Сварете във вода розмарин, мащерка, дафинов лист и коняк. 2. Прецедете сместа, добавете Knorr Bratenjus към получената течност и оставете да ври, докато не получите кремообразен сос. -
Пяна:
1. Изсипете червено вино в тенджера заедно със захарта, варете го, докато остане само 1/3 от количеството. 2. Оставете получената течност да изстине, добавете соев лецитин и я оставете в хладилника до момента на сервиране. Разбийте соса с блендер, за да получите пенлива текстура.
-
Презентация:
1. Пригответе и поставете пяната преди сервиране 2. Аранжирайте ястието 3. Декорирайте с кълнове