+

Агнешкото:

Гарнитурата:

Соса:

Пяна:

  • Червено вино 500 мл
  • Захар 5 г
  • Соев лецитин
  1. Агнешкото:

    1. Нарежете агнешките котлети.
    2. С кухненски робот смелете подправка за телешко месо на фин прах. Подправете месото и го оставете да се маринова 12 часа.
    3. Сложете месото в плик за готвене су вид и запечатайте. Гответе месото за 2 часа и 30 минути в су вид при контролирана температура от 55 °C.
    4. Използвайте блендер, за да смесите рукола, магданоз и бяла галета. Ако сместа е течна, добавете още галета.
    5. Използвайте специалната помпа с налягане, за да нанесете в тавата пласт Rama Combi Profi, сложете парчетата месо в нея и ги покрийте с още един пласт Rama Combi Profi. Карамелизирайте месото във фурната при температура 250 °C в продължение на 4 минути.
    6. Сервирайте агнешките котлети, покрити с микса от подправки и галета.
  2. Гарнитурата:

    1. Пригответе 1,5 kг зеленчуков микс, който съдържа: патладжан, тиквички, моркови и гъби. Опечете ги на скара или във фурната за кратко, подправени само със сол и пипер.
    2. Поръсете ги с ароматизирано масло, приготвено от зехтин и песто провансалски билки.
  3. Соса:

    1. Сварете във вода розмарин, мащерка, дафинов лист и коняк.
    2. Прецедете сместа, добавете Knorr Bratenjus към получената течност и оставете да ври, докато не получите кремообразен сос.
  4. Пяна:

    1. Изсипете червено вино в тенджера заедно със захарта, варете го, докато остане само 1/3 от количеството.
    2. Оставете получената течност да изстине, добавете соев лецитин и я оставете в хладилника до момента на сервиране. Разбийте соса с блендер, за да получите пенлива текстура.

  5. Презентация:

    1. Пригответе и поставете пяната преди сервиране
    2. Аранжирайте ястието
    3. Декорирайте с кълнове
+