Menu

Съставки

+

За лазанята

За муса

  • Мляко 200.0 мл
  • Пипер съчуан 5.0 г
  • Готварска сметана 200.0 мл
  • Настърган пармезан 50.0 г
  • Сол 10.0 г

Презентация


Контрас от текстури, който се съчетава с нежността на муса – деликатен на небцето, но пикантен благодарение на ароматаа от Съчуан пипера.

...

Начин на приготвяне

  1. За лазанята

    • Пригответе сос Бешамел с ру, мляко сол и пипер. Овкусете с Knorr Primerba Босилеково песто.
    • Нарежете артишока и го запържете в тиган с малко олио, сол и пипер. Разстелете бешамела, на дъното. Подредете листове лазаня, покрийте с бешамел и запържен артишок. Поръсете с пармезан и Maizena Stacca Facile. Повторете 3 пъти. Печете във фурна на 200°C за 20 минути.
  2. За муса

    • Загрейте почти до кипене млякото и сметаната. Добавете пармезана и ситно смляния пипер Съчуан. Изсипете сместа в сифона и оставете да се охлади. 
  3. Презентация

    • Нарежете артишока на жулиен, оваляйте го в сол, пипер, царевично Knorr Maizena царевично нишесте и го изпържете в горещо олио. Отцедете върху хартия. Сервирайте лазанята с мус от пармезан, пипер Съчуан, настъргана лимонова кора и пържен артишок