+

Сос "Арабиата"

Плънка

Ризото/Аранчини

Панировка

  • Галета 250 г
  • Яйца 5 бр
  • Олио - за пържене
  1. Сос "Арабиата"

    В касерола разбъркайте зехтина с маслото, запържете лука с чесън, добавете доматеното пюре и подправките. Сложете да се вари всичко за кратко, след което разбийте в миксера.
  2. Плънка

    Намажете пилешкото филе с течния пилешки бульон Knorr и варете в „су вид“ за един час при температура 67 °C. Нарежете свареното пиле и останалите съставки на плънката на ситни кубчета, добавете малко олио от сушените домати и оформете няколко топчета с големината на орех.
  3. Ризото/Аранчини

    Разтворете течния пилешки бульон в гореща вода, като добавите шафранова паста. В широка касерола смесете зехтин и масло, запържете лука и чесъна. Добавете вино, изсипете ориза и запържете леко. Варете, като доливате от предварително приготвения бульон. В последната фаза на готвенето добавете пармезан, разбъркайте, покрийте и оставете да изстине. Поставете в дланта си неголяма порция ориз, добавете предварително приготвената плънка и покрийте с още един пласт ориз, като оформите топчета.
  4. Панировка

    Панирайте оризoвите топчета в галетата, разбитото яйце и отново в галета. След което изпържете.
  5. Сервиране

    Сервирайте аранчините със соса „Арабиата“.