Бяла риба със сос Беарнез и ориз басмати със зеленчуци
За ползите от басмати ориза може да се говори много. Изключително полезен, той се признава за един от най-добрите сортове ориз в света. Съв своя аромат и качества той е идеално допълнение към рибни и месни ястия.

Съставки
Сос за рибата:
-
Масло 300.0 г
-
Вода 1200.0 мл
Рибата:
-
Филе от бяла риба 2.0 кг
-
Rama Combi Profi 50.0 мл
Ориза:
-
Ориз Басмати 500.0 г
-
Чушки (червени, зелени, жълти) 150.0 г
-
Тиквички 150.0 г
-
Картофи 150.0 г
-
Зехтин 50.0 мл
-
Сол 10.0 г
-
Черен пипер 5.0 г
-
Пречистено масло 100.0 мл
-
Вода
Основния сос:
-
Вода 500.0 мл
-
Салвия (пресни листа) 50.0 г
-
Масло 100.0 г
Начин на приготвяне
-
Сос за рибата:
1. Към топла вода прибавете Knorr сос Беарнез Knorr и оставете да поври за 2 минути. След това добавете масло и разбъркайте добре. -
Рибата:
1. Нарежете рибата на парчета.
2. Покрийте парчетата риба със сос Беарнез.
3. Напръскайте в тава тънък слой Rama Combi Profi и сложете вътре филетата риба заедно със сос Беарнез.
4. Печете във фурна, предварително загрята до 190 °C, докато горната част на соса не придобие златист цвят. -
Ориза:
1. Сварете ориза в подсолена вода, докато не стане ал денте.
2. Поставете в цедка и оставете парата да се изпари, така че зрънцата да не се слепват едно в друго и оризът да продължи да се вари.
3. Нарежете на кубчета чушките, тиквичките и картофите.
4. Сварете за 5 минути
5. Запържете леко зеленчуците в зехтин за няколко минути и се уверете, че са ал денте.
6. Смесете сварения ориз със сотираните зеленчуци, напръскайте ги с пречистено масло, подправете ги със сол, пипер и ги затоплете леко отново преди да ги сервирате. -
Основния сос:
1. Сварете във вода салвията заедно със стъблата и оставете водата да поври 5 минути.
2. Отстранете салвията от овкусената вода и добавете Knorr Маслен сос с лимон. Оставете да ври на слаб огън, докато сосът не стане кремообразен.
3. Преди да сервирате, загрейте отново соса до 70 °C, добавете масло и разбъркайте с блендер. -
Презентация:
1. Поставете рибата върху канапе от ориз.
2. Поставете основния сос на пяна.
3. Декорирайте със стрък естрагон.