+

За пържения карфиол

  • Карфиол на стръкове 700.0 г
  • Сол и пипер на вкус
  • Галета панко 200.0 г
  • Неподсладено растително мляко 300.0 мл
  • Брашно 200.0 г

За салатата с манго и червено зеле

  • Червено зеле на жулиени 150.0 г
  • Зелено манго на жулиени 150.0 г
  • Кориандър, нарязан 20.0 г
  • Бял винен оцет 40.0 мл
  • Сол и пипер на вкус

За пикантния майонезен сос

За такосите

  • Тортила 20.0 бр.
  • Листа червено зеле, нарязани на ленти 140.0 г
  • Листа от кориандър 20.0 г
  1. За пържения карфиол

    • Бланширайте стръкчетата карфиол за 2 минути.
    • Разбъркайте брашното със солта и пипера. Добавете растителното мляко. Сместа трябва да е малко по-рядка от смес за палачинки. Потопете карфиола в сместа и оваляйте в галета.
    • Изпържете карфиола в фритюрник на 190 C докато стане хрупкав и златисто-кафяв и овкусете със сол и пипер.
  2. За салатата с манго и червено зеле

    • Разбъркайте червеното зеле, манго и кориандър и полейте с бял винен оцет. Овкусете със сол и пипер.
    • Нарежете на ленти листата от червено зеле.
  3. За пикантния майонезен сос

    • Разбъркайте Hellmann’s Цитрусов винегрет с Hellmann’s веган майонеза. Добавете ситно нарязаните люти чушки. Изсипете в бутилка за сос и сложете в хладилник
  4. За такосите

    • Затоплете тортилите. Напълнете всяка тортила с нарязаното на ленти зеле, салатата със зелено манго и запечения карфиол.
    • Залейте с пикантния сос с чили и майонеза и поръсете с кориандър. Сервирайте 2 такоса на порция.