+

Грилована целина

Пресни картофи

Зеленчуков сос деми-глас

  1. Грилована целина

    Натрийте измитата, необелена целина с подправката за грил, смесена с олио. Завийте в алуминиево фолио и печете във фурната, загрята до 160 °C с включена сензорна сонда, настроена на 50 °C. Нарежете изпечената целина и я запечете на грила.
  2. Пресни картофи

    Разбъркайте картофите с Primerbа провансалски билки, олио и чесън. Изпечете във фурната, загрята до 160°C, след което ги нарежете на половинки и оваляйте в нарязания копър.
  3. Зеленчуков сос деми-глас

    Нарежете зеленчуците на половинки и добавете чесън. Полейте обилно с олио. След това поставете за 30 минути във фурната, загрята до 260 °C. Прехвърлете зеленчуците в тенджера, добавете доматено пюре, дафинов лист, бахар, вино и ябълков сок. Варете, докато течността остане наполовина. Прецедете през ситна цедка и редуцирайте до 2/3. Добавете студено масло и бъркайте, докато се разтопи. Подправете на вкус със зеленчуковия течен бульон.
  4. Съвет

    Гарнирайте със гриловани зеленчуци.