+

Грилована целина

Пресни картофи

  • Картофи 700.0 г
  • Knorr Primerba провансалски билки 30.0 г
  • Олио 30.0 мл
  • Чесън 20.0 г
  • Копър 20.0 г

Зеленчуков сос деми-глас

  1. Грилована целина

    Натрийте измитата, необелена целина с подправката за грил, смесена с олио.Завийте в алуминиево фолио и печете във фурната, загрята до 160 °C с включена сензорна сонда, настроена на 50 °C.Нарежете изпечената целина и я запечете на грила.
  2. Пресни картофи

    Разбъркайте картофите с Primerbа провансалски билки, олио и чесън.Изпечете във фурната, загрята до 160°C, след което ги нарежете на половинки и оваляйте в нарязания копър.
  3. Зеленчуков сос деми-глас

    Нарежете зеленчуците на половинки и добавете чесън. Полейте обилно с олио.След това поставете за 30 минути във фурната, загрята до 260 °C.Прехвърлете зеленчуците в тенджера, добавете доматено пюре, дафинов лист, бахар, вино и ябълков сок. Варете, докато течността остане наполовина.Прецедете през ситна цедка и редуцирайте до 2/3. Добавете студено масло и бъркайте, докато се разтопи. Подправете на вкус със зеленчуковия течен бульон.
  4. Съвет

    Гарнирайте със гриловани зеленчуци.