Комбинация от пъстърва и бяла риба, овкусени с градински чай, цитрусов сос Бешамел и зеленчуков рататуй
Пъстървата е много мека риба, която умело може да се комбинира с други видове риба. В една рецепта включихме ароматно овкусени пъстърва и бяла риба, за да създадем едно кулинарно изкушение за вашите гости.

Съставки
Плънка за рибата:
-
Филе от бяла риба 700 г
-
Белтък 4 бр
-
Rama Cremefine 31% 50 мл
-
Салвия (пресни листа) 20 г
Рибата:
-
Пъстърва 10 бр
-
Rama Combi Profi 100 мл
-
Сол 15 г
-
Черен пипер 5 г
Зеленчуков рататуй за гарнитура:
-
Моркови 300 г
-
Тиквички 300 г
-
Гъби 300 г
-
Чушки (червени, зелени, жълти) 300 г
-
Патладжан 300 г
-
Пресен лук 100 г
-
Зехтин 100 мл
-
Сол 15 г
-
Черен пипер 5 г
Соса:
-
Вода 500 мл
-
Лецитин
Начин на приготвяне
-
Плънка за рибата:
1. В кухненски робот смесете филе от бяла риба с белтъка и Rama Cremefine. Добавете салвия към сместа. -
Рибата:
1. Разрежете пъстървата по дължина и я напълнете с рибената плънка. 2.Напръскайте в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете вътре парчетата риба, подправете ги със сол и пипер, и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях. 3. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 15 минути. -
Зеленчуков рататуй за гарнитура:
1. Нарежете на кубчета всички зеленчуци. 2. Сварете ги във вода за 5 мин . 3. Отцедете в цедка за 15 минути 4. Смесете зехтин с Knorr Primerba Провансалски билки. Подправете зеленчуците с ароматизирания зехтин, добавете сол и пипер. Печете сместа в тава във фурна, предварително загрята до 170 °C за 6 – 8 минути, разбъркайте и печете още няколко минути. -
Соса:
1. Във вода добавете Hellmann's Цитрусов винегрет и Knorr Бешамел сос. Бъркайте на среден огън за 5 минути. 2. Преди да сервирате, добавете соев лецитин към соса и го разбъркайте с блендер, така че да се получи пенлива текстура. -
Презентация:
1. Аранжирайте ястието в чинията. 2. Пяната от цитрусов сос Бешамел поставете преди издаване.