Комбинация от пъстърва и сьомга, гъбено ризото и сос Холандез
Познат най-вече като перфектното допълнение към кралицата на зеленчуците - аспержата, този основен сос има много други лица. Той е прекрасно допълнение както към зеленчуци, така и към риба.Добавете към соса сметана, редуцирано бяло вино, къри, горчица или сок от червен портокал, за да получите различни други вариации на този семпъл, но вкусен френски сос.

Съставки
Плънката:
-
Сьомга филе, нарязано на порции 500 г
-
Белтък 4 бр
-
Розмарин 20 г
-
Сол 10 г
-
Черен пипер 5 г
-
Rama Cremefine 31% 50 мл
Рибата:
-
Пъстърва 10 бр
-
Rama Combi Profi 100 мл
-
Сол 10 г
-
Черен пипер 5 г
Кошницата:
-
Бутер тесто (готово) 300 г
-
Масло 30 г
Пяна:
-
Вода 400 мл
-
Прясно мляко 100 мл
-
Лецитин
Ризотото:
-
Ориз 500 г
-
Шалот 5 бр
-
Олио 50 мл
-
Скилидки чесън 3 бр
-
Клончета Мащерка 2 бр
-
Бяло вино 200 мл
-
Гъби 200 г
-
Пармезан 100 г
-
Вода 1500 мл
-
Масло 60 г
Начин на приготвяне
-
Плънката:
1. Смесете сьомгата , белтъка, розмарина и Rama Cremefine до хомогенна смес, и овкусете със сол и пипер. -
Рибата:
1. Филетирайте рибата и я напълнете с плънката. 2.Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата риба, подправете ги със сол и пипер, и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях. 3. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 15 минути. -
Кошницата:
1. Пригответе малки форми за печене 2. Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3 – 4 mm, намажете го с масло, печете го във формите на 170 °C в продължение на 10 – 12 минути до златист цвят. -
Пяна:
1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате. 2. Към Холандез соса добавете млякото и разбъркайте. 3. Добавете соев лецитин и преди да сервирате, разбъркайте соса с блендер, за да получите пенлива текстура. -
Ризотото:
1. Във вода сварете Knorr пилешки бульон, добавете два стръка дива мащерка, смачкани скилидки чесън и оставете бульона да престои 5 минути. 2. Прецедете бульона и го оставете на слаб огън, така че да се запази топлината му. 3. Запържете в олио ситно нарязан шалот и ориза в тиган с незалепващо покритие. 4. Добавете виното и бъркайте за още 2-3 мин 5. Нарежете на кубчета гъбите и добавете към ориза. 6. Добавете постепенно пилешкия бульон, като бъркате непрекъснато, докато не се абсорбира от ориза. 7. Когато оризът се свари и ризотото стане кремообразно, отстранете тигана от огъня и добавете маслото и пармезана. -
Презентация:
1. Сервирайте ризотото в кошницата. 2. Аранжирайте рибата в чинията. 3. Поставете пяната последна. 4. Декорирайте с ядливи цветя или зелени подправки по избор.