+

Плънката:

Рибата:

Кошницата:

  • Бутер тесто (готово) 300 г
  • Масло 30 г

Пяна:

Ризотото:

  1. Плънката:

    1. Смесете сьомгата , белтъка, розмарина и Rama Cremefine до хомогенна смес, и овкусете със сол и пипер.
  2. Рибата:

    1. Филетирайте рибата и я напълнете с плънката.
    2.Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата риба, подправете ги със сол и пипер, и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях.
    3. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 15 минути.
  3. Кошницата:

    1. Пригответе малки форми за печене
    2. Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3 – 4 mm, намажете го с масло, печете го във формите на 170 °C в продължение на 10 – 12 минути до златист цвят.
  4. Пяна:

    1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате.
    2. Към Холандез соса добавете млякото и разбъркайте.
    3. Добавете соев лецитин и преди да сервирате, разбъркайте соса с блендер, за да получите пенлива текстура.
  5. Ризотото:

    1. Във вода сварете Knorr пилешки бульон, добавете два стръка дива мащерка, смачкани скилидки чесън и оставете бульона да престои 5 минути.
    2. Прецедете бульона и го оставете на слаб огън, така че да се запази топлината му.
    3. Запържете в олио ситно нарязан шалот и ориза в тиган с незалепващо покритие.
    4. Добавете виното и бъркайте за още 2-3 мин
    5. Нарежете на кубчета гъбите и добавете към ориза.
    6. Добавете постепенно пилешкия бульон, като бъркате непрекъснато, докато не се абсорбира от ориза.
    7. Когато оризът се свари и ризотото стане кремообразно, отстранете тигана от огъня и добавете маслото и пармезана.
  6. Презентация:

    1. Сервирайте ризотото в кошницата.
    2. Аранжирайте рибата в чинията.
    3. Поставете пяната последна.
    4. Декорирайте с ядливи цветя или зелени подправки по избор.
+