Menu
+

Плънката:

  • Сьомга филе, нарязано на порции 500.0 г
  • Белтък 4.0 бр
  • Розмарин 20.0 г
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 5.0 г
  • Rama Cremefine 31% 50.0 мл

Рибата:

  • Пъстърва 10.0 бр
  • Rama Combi Profi 100.0 мл
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 5.0 г

Кошницата:

  • Бутер тесто (готово) 300.0 г
  • Масло 30.0 г

Пяна:

Ризотото:

  1. Плънката:

    1. Смесете сьомгата , белтъка, розмарина и Rama Cremefine до хомогенна смес, и овкусете със сол и пипер.
  2. Рибата:

    1. Филетирайте рибата и я напълнете с плънката.2.Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата риба, подправете ги със сол и пипер, и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях.3. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 15 минути.
  3. Кошницата:

    1. Пригответе малки форми за печене2. Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3 – 4 mm, намажете го с масло, печете го във формите на 170 °C в продължение на 10 – 12 минути до златист цвят.
  4. Пяна:

    1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате.2. Към Холандез соса добавете млякото и разбъркайте.3. Добавете соев лецитин и преди да сервирате, разбъркайте соса с блендер, за да получите пенлива текстура.
  5. Ризотото:

    1. Във вода сварете Knorr пилешки бульон, добавете два стръка дива мащерка, смачкани скилидки чесън и оставете бульона да престои 5 минути.2. Прецедете бульона и го оставете на слаб огън, така че да се запази топлината му.3. Запържете в олио ситно нарязан шалот и ориза в тиган с незалепващо покритие.4. Добавете виното и бъркайте за още 2-3 мин5. Нарежете на кубчета гъбите и добавете към ориза. 6. Добавете постепенно пилешкия бульон, като бъркате непрекъснато, докато не се абсорбира от ориза. 7. Когато оризът се свари и ризотото стане кремообразно, отстранете тигана от огъня и добавете маслото и пармезана.
  6. Презентация:

    1. Сервирайте ризотото в кошницата. 2. Аранжирайте рибата в чинията. 3. Поставете пяната последна.4. Декорирайте с ядливи цветя или зелени подправки по избор.