Лингуини със сос от аншоа, скариди и резене (фенел)
Обработването на аншоа е дълъг процес, който започва март и завършва декември. Тук интерпретираме един типичен специалитет от крайбрежието на Амалфи, като ще обогатим класическата рецепта с резене.
/main-header.jpg)
Съставки
За лингуините
-
Скариди 480.0 г
-
Кори от лайм 10.0 г
-
Лингуини 380.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Фенел 20.0 г
-
Аншоа 40.0 г
Декорация
-
Галета 80.0 г
-
Аншоа 20.0 г
-
Фенел 10.0 г
-
Сол 5.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
-
Босилек - пресен 5.0 г
Начин на приготвяне
-
За лингуините
1. Мариновайте скаридите с Knorr течен бульон морски дарове, кора от лайм, сос от аншоа и част от нарязан на ситно чесън. Оставете ги за 30 минути да се овкусят и отцедете от маринатата. 2. В тиган задушете чесън, добавете скаридите, резене и течността от маринатата. 3. Сварете лингуините, добавете ги в тигана със скаридите и разбъркайте. -
Декорация
1. Запържете галетата със соса от аншоа за кратко и добавете резене, сол и пипер.
2. Овкусете накълцаните на ситно домати със сол, пипер и босилек. -
Презентация
1. Поставете пастата със скаридите в средата на чиния или купа.
2. Поръсете с ароматната галета около пастата и след това поръсете пастата с доматите.