Миланско ризото
Оригинална рецепта, която обединява Миланско ризото и Валенсианската паеля.

Съставки
За ризотото
-
Ориз 800 г
-
Пармезан 150 г
-
Черен пипер 10 г
-
Лук 100 г
-
Вода 3000 мл
-
Краве масло 200 г
За месото
-
Телешки бут 350 г
-
Пилешки гърди 200 г
-
Наденица 350 г
За калмарите
-
Скариди 300 г
-
Калмари 300 г
За зеленчуците
-
Аспержи 200 г
-
Грах 200 г
-
Тиквички 150 г
-
Моркови 150 г
-
Гъби Кладница 150 г
-
Мащерка 10 г
-
Масло 100 г
-
Сол, пипер
-
Зехтин 100 мл
Презентация
-
Зехтин 100 мл
Начин на приготвяне
-
За ризотото
Подгответе бульона както е показано на опаковката и добавете шафрановата паста. В тенджера запържете лук и ориз и след това залейте с бульон до готовност. Добавете масло, пармезан и разбъркайте. Разстелете ризотото в тава. -
За месото
Нарежете наденицата на парчета, a пилешкото и говеждото месо на ленти. Овкусете с бульона и поставете във вакумен плик. Гответе на пара в конвектомат на 80° за 10 минути. -
За калмарите
Нарежете калмарите на кръгчета и ги сложете заедно със скаридите във вакуумна торбичка с бульона от морски дарове. Гответе на пара в конвектомат при 80° за 10 мин. -
За зеленчуците
Нарежете, овкусете и сгответе зеленчуците на тиган с масло и мащерка. Подправете със сол и пипер. -
Презентация
Запечете морските дарове и месото в тиган със зехтин и примерба провансалски билки. Запечете ориза в тиган от двете страни. Сервирайте го с месо, риба и зеленчуци.