Милфьой от телешко задушено с грейви и песто
Апетитно многопластово ястие от такос със сочно телешко

Съставки
Телешко
-
Моркови 300 г
-
Лук 300 г
-
Сол и черен пипер - на вкус
-
Телешко за готвене 2000 г
-
Ринг за оформяне 30 бр
-
Питка за кесадия или такос 10 бр
Салатен микс
-
Репички 100 г
-
Микс листни салати 200 г
Начин на приготвяне
-
Телешко
Месото се поставя в тенджера със студена вода, като се добавят на едро нарязаните зеленчуци, розмарин, сол и пипер. Вари се докато стане готово. Свареното телешко се накъсва на парчета и останалият от варенето бульон се прецежда и сгъстява със сос Братен джус. Поставя се в тиган за няколко минути, добавя се Maizena за да се сгъсти и се маха от огъня. -
Питки
Питките се запичат на грил или сух тиган по 1 минута от всяка страна и върху тях се сипва от телешката смес. Правят се три реда. -
Салатен микс
Върху последния ред се поставят овкусените с винегрета салати, разпределят се нарязаните на шайби репички, а отдолу или отстрани в чинията се поставя пестото.