+

Октопод:

Айоли:

Букет салати:

  1. Октопод:

    1. Сварете в тенджера с вода, кока кола, бахар, сол,грейпфрут, портокал и лимон. 2. След като месото се свари добре, но да има еластичност, се оставя в плитък съд, за да изстине. 3. Непосредствено преди консумация отделете пипалата и запечете по 2-3 мин от всяка страна в намазнен тиган. 4. Поставете след това в дълбока купа и овкусете с Primerba провансалски билки.
  2. Айоли:

    1.Пригответе айоли от печен чесън (увийте в алуминиево фолио и печете 20 мин на 180°C във фурна), майонезата, пушения пипер и зеленчуковия бульон.Пасирайте всичко. Може да добавите фреш от лимон на вкус.
  3. Букет салати:

    1. Към почистените, измити и накъсани салати добавете репичките на шайби и чери доматите, и овкусете с цитрусовия дресинг и няколко капки трюфелово олио. 2. При поднасянето поставете салатите, до тях октопода и отстрани финален щрих с айолито, като то може да бъде поднесено в сосиерка.