Паеля
Паелята е може би най-известното испанско ястие, перлата на испанската кухня

Съставки
Приготвяне на Паеля
-
Ориз 600.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
-
Скариди 150.0 г
-
Малки миди 20.0 бр
-
Калмари Туби 200.0 г
-
Чоризо 100.0 г
-
Лук 100.0 г
-
Чесън 40.0 г
-
Червен пипер 20.0 г
-
Кайенски пипер 10.0 г
-
Зелена чушка 50.0 г
-
Червена чушка 50.0 г
-
Вода 1800.0 мл
-
Грах 80.0 г
-
Магданоз 10.0 г
Начин на приготвяне
-
Приготвяне на Паеля
1. Поставете Knorr шафранова паста и Knorr течен бульон морски дарове във вода. Разбъркайте, поставете тенджерата на котлона и оставете да заври. Запържете лук, ориз, чесън и добавете бульона, като оставите да ври на бавен огън, докато оризът поеме бульона. 2. Овкусете ориза с подправките.3. В отделна тенджера сотирайте скаридите, калмарите, мидите и чоризо със зехтин. Извадете сотираните продукти от тенджерата. 4. В същата тенджера, с остатъка от зехтина, запържете последователно лука, чушките, ориза, граха и добавете морските дарове. Прибавете ги към ориза, който се готви на бавен огън. 5. Сервирайте с магданоз