Паста Сицилиана
Вдъхновете се с идеи от сицилианската кухня и опитайте идеалната комбинация от паста с филийки хрупкав бекон, чесън и босилек.

Съставки
За пастата
-
Пилешки гърди 1.0 кг
-
Бекон 300.0 г
-
Гъби 350.0 г
-
Чесън 10.0 г
-
Паста 1.0 кг
-
Пресен босилек 30.0 г
-
Домати от консерва 1.2 кг
-
Зехтин 150.0 мл
-
Масло 40.0 г
Начин на приготвяне
-
За пастата
Пилешките гърди се измиват и се нарязват на две части, като се запазва кожата. Беконът се нарязва на ситно. Чесънът се почиства и се разрязва наполовина. Доматите от консерва се обелват и пюрират.
Смесете част от пилешкия бульон Knorr със зехтина и овкусете парчетата пилешки гърди. Поставете месото във вакуумна торбичка, заедно с парче чесън, нарязан на две половини и стрък босилек, и запечатайте. Гответе 1,5 часа при 63,5 ° C на водна баня с термостат.
Едновременно с това разтворете пилешкия бульон Knorr във вряща вода. След като месото се сготви, отпечатайте вакуумната торбичка и останалият сок от готвенето го добавете към бульона. Сварете пастата в готовия бульон, за да поеме добре вкусовете.
Запържете филийките хрупкав бекон и в останалата мазнина изпържете пилешките гърди, докато кожата стане златиста.
Запържете гъбите в зехтин с чесън и накрая добавете хрупкавия бекон.
Пригответе доматения сос като към пюрираните домати добавите зехтин, чесън и босилек. Сложете на котлона да поври за няколко минути и накрая добавете маслото.
Сервирайте пастата заедно със соса и останалите съставки, като добавите сол и прясно смлян пипер на вкус.