Патладжани пълнени с киноа, гъби, салсиче и маслини
Средиземноморска рецепта за пълнени патладжани, с която да зарадвате гостите си

Съставки
Киноа и патладжан
-
Киноа 250 г
-
Домати 50 г
-
Моркови 50 г
-
Черни маслини 50 г
-
Каперси 25 г
-
Вода 1000 мл
-
Патладжан 15 бр
-
Гъби 250 г
-
Червено вино 100 мл
-
Зехтин 50 мл
-
Сол 15 г
Сервиране
-
Кълнове
Начин на приготвяне
-
Киноа и патладжан
Сварете киноата в бульон. Нарежете патладжаните на половина, овкусете със зехтин, сол и черен пипер. Печете на 150 ° C за 40 минути. Издълбайте патладжаните с помощта на лъжица и нарежете съдържанието на кубчета. Сгответе на тиган наденицата със зеленчуците и червено вино. Смесете киноа със салсиче и зеленчуци, и овкусете със сол, черен пипер и сладък червен пипер Knorr. Използвайте тази смес за пълнене на патладжаните. Запечете на фурна за няколко минути. -
Сервиране
Сервирайте пълнения патладжан с доматен сос и украсете с кълнове.