Печено агнешко с гъбен сос и батат
Комбинацията от печено ароматно агнешко, батат и фин гъбен сос.

Съставки
За месото
-
Агнешко месо 3.0 кг
-
Розмарин 10.0 г
-
Мащерка 15.0 г
-
Сол 15.0 г
-
Черен пипер 8.0 г
-
Олио 30.0 мл
За гъбен сос
-
Масло 100.0 г
-
Гъби 300.0 г
-
Лук 100.0 г
-
Бяло вино 50.0 мл
За зеленчуците
-
Батат (сладък картоф) 15.0 кг
-
Снежен грах 400.0 г
-
Масло 100.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
Начин на приготвяне
-
За месото
Овкусете месото и печете в конвектомат до готовност. -
За гъбен сос
Задушете лука и гъбите в масло.Добавете виното и редуцирайте.Смесете с гъбения сос. -
За зеленчуците
Нарязания сладък картов, овкусете и печете в конвектомат до готовност.Снежния грах бланширате за 30 секунди, сотирайте в масло и овкусете. -
Презентация
Нарежете месото на порции и поставете в чинията.Залейте месото със соса и аранжирайте зеленчуците в чинията.