Пилешка каварма с пюре от чушки, чипс от кашкавал, забулено пъдпъдъче яйце
Творческа рецепта на шеф Дико Томчев - Модерен прочит на рецептата за пилешка каварма

Съставки
Пиле
-
Пилешка пържола бут с кожа 1.8 кг
-
Сол 5.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
-
Гъби печурки 300.0 г
-
Червени чушки 300.0 г
-
Зелени чушки 300.0 г
-
Лук 200.0 г
-
Доматено пюре 200.0 г
-
Кашкавал 200.0 г
-
Магданоз 50.0 г
Пюре от чушки
-
Червени чушки 500.0 г
-
Масло 150.0 г
-
Бяло вино 100.0 мл
-
Черен пипер 3.0 г
-
Вода 200.0 мл
Чипс от кашкавал и забулено яйце
-
пътпъдъчи яйца 20.0 бр.
-
Кашкавал 250.0 г
-
Брашно 40.0 г
-
Сол 2.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
-
Олио 100.0 мл
Начин на приготвяне
-
Пиле
Нарежете зеленчуците на ситни кубчета и ги задушете.Добавете доматено пюре и разбъркайте.Добавете настърган кашкавал и овкусете сместа със черен пипер и бульон.Разтворете пилешката пържола, овкусете и я напълнете със зеленчуковата смес.Затворете пилешкото с помоща на шишчета.Запечатайте на тиган и печете в конвектомат на 180 градуса за 15-20 мин. -
Пюре от чушки
Нарежете на едро чушките.Задушете с масло и бяло вино.Овкусете с черен пипер и бульон, добавете малко вода.Гответе до готовност.Добавете масло и пасирайте. -
Чипс от кашкавал и забулено яйце
Настържете кашкавалаДобавете брашното и поставете в хартия за печене.Печете до златист цвят.Пригответе забулените яйца и овкусете. -
Презентация
Поставете пюрето и върху него сложете пилешкия джоб.Аранжирайте чипса и яйцата.Декорирайте с микро цвета и чипс.