+

Ястието:

  • Олио 100 мл
  • Knorr Тайландска червена къри паста 100 мл
  • Пилешко филе, нарязано на едри на парчета 1400 г
  • Чери домати 400 г
  • Бейби патладжан 300 г
  • Листа от Лайм или кори от 1 лайм 6 бр
  • Ананас 200 г
  • Кафява захар 100 г
  • Рибен сос 30 мл
  • Грозде 200 г
  • Knorr Кокосово мляко на прах 200 г
  • Вода 1000 мл

Презентация:

  • Украса Кориандър, червена чушка
  1. Ястието:

    1. Запържете олио и добавете Knorr Тайландска червена къри паста в тиган за 2 минути. Кипнете водата, добавете Knorr Кокосово мляко на прах и разбъркайте добре.Сипете получената смес към запържената къри паста. 2. Добавете пилешкото месо, чери доматите, ананаса и корите от лайм. 3. Оставете на тих огън, докато месото е готово. 4. Овкусете с кафява захар и рибен сос. 5. Добавете гроздето и отстранете от котлона.
  2. Презентация:

    1. Украсете с кориандър и резени червени люти чушки. Гарнирайте с приготвен на пара или варен ориз.
  3. Съвет от готвачи за готвачи:

    1. Пилешкото месо може да бъде заменено с пушено патешко, което ще придаде богат вкус към ястието. 2. Освен пилешко месо, пригответе тази рецепта с телешко, свинско или скариди.