Пилешко с червено къри и бейби патладжани
Азиатска рецепта за твоето меню - пилешко с червено къри и бейби патладжан

Съставки
Ястието:
-
Олио 100.0 мл
-
Knorr Тайландска червена къри паста 100.0 мл
-
Пилешко филе, нарязано на едри на парчета 1400.0 г
-
Чери домати 400.0 г
-
Бейби патладжан 300.0 г
-
Листа от Лайм или кори от 1 лайм 6.0 бр
-
Ананас 200.0 г
-
Кафява захар 100.0 г
-
Рибен сос 30.0 мл
-
Грозде 200.0 г
-
Knorr Кокосово мляко на прах 200.0 г
-
Вода 1000.0 мл
Презентация:
-
Украса Кориандър червена чушка
Начин на приготвяне
-
Ястието:
1. Запържете олио и добавете Knorr Тайландска червена къри паста в тиган за 2 минути. Кипнете водата, добавете Knorr Кокосово мляко на прах и разбъркайте добре.Сипете получената смес към запържената къри паста.2. Добавете пилешкото месо, чери доматите, ананаса и корите от лайм.3. Оставете на тих огън, докато месото е готово.4. Овкусете с кафява захар и рибен сос.5. Добавете гроздето и отстранете от котлона. -
Презентация:
1. Украсете с кориандър и резени червени люти чушки. Гарнирайте с приготвен на пара или варен ориз. -
Съвет от готвачи за готвачи:
1. Пилешкото месо може да бъде заменено с пушено патешко, което ще придаде богат вкус към ястието.2. Освен пилешко месо, пригответе тази рецепта с телешко, свинско или скариди.