Пържен ориз с ананас
Пърженият ориз с ананас е типично ястие от Тайланд. Обикновено това ястие е във вегетариански стил, но винаги може да добавите скариди, за да придадете морски привкус на ястието.

Съставки
Пържен ориз с ананас:
-
Белени скариди 1500 г
-
Шунка 250 г
-
Яйца 10 бр
-
Knorr Тайландска сладко-пикантна паста 100 мл
-
Ананас, нарязан на кубчета 250 г
-
Зелен лук 100 г
-
Кашу 300 г
-
Чесън, ситно нарязан 30 г
-
Кромид лук, ситно нарязан 200 г
-
Олио 100 мл
-
сварен ориз 1000 г
Начин на приготвяне
-
Пържен ориз с ананас:
1. Загрейте олио в уок тигани сотирайте нарязаните на ситно чесън и кромид лук. 2. Добавете скаридите и шунката, разбъркайте добре и добавете разбърканите яйца. 3. Добавете Knorr Тайландска сладко-пикантна паста и разбъркайте. 4. Добавете предварително сварения ориз, разбъркайте и оставете на бавен огън 2-3 минути. 5. Увеличете температурата и добавете останалите продукти. Оставете за 2-3 минути да се смесят ароматите и отстранете от котлона. 6. Украсете и сервирайте. -
Съвет от готвачи за готвачи:
1. Можете да украсите с шайби халапеньо. 2. Вместо скариди може да използвате месо от рак или лобстер. 3. Смесете Рибен сос със захар, мариновани люти чушки и няколко люспи люти чушки и предложете като дип.