Ризото с горски гъби и пъдпъдъци
В зависимост от вашите предпочитания има 4 основни техники за приготвяне на ориз заедно с бульон: приготвяне на пара, варене, пилаф и ризото.

Съставки
За приготвяне на бульона
-
Гъби 800.0 г
За приготвяне на ризотото
-
Oриз арборио 700.0 г
-
Шалот 200.0 г
-
Бяло вино 200.0 мл
-
Масло 400.0 г
-
Пармезан 350.0 г
-
Сол 5.0 г
За мариноването
-
Пъдпъдък 1.5 кг
-
Бяло вино 500.0 мл
-
Зехтин 20.0 мл
-
Чесън 10.0 г
-
Салвия 10.0 г
За морковеното пюре
-
Моркови 400.0 г
Начин на приготвяне
-
За приготвяне на бульона
Пригответе бульона като разтворите Knorr пастообразен пилешки бульон във вряща вода, както е указано на опаковката. Намачкайте гъбите, добавете ги към бульона за кратко и след това ги отцедете. -
За приготвяне на ризотото
Нарежете на дребно лука и го запържете в голям тиган, докато омекне. След това добавете гъбите, ориза и бъркайте.
Добавете бялото вино и бъркайте докато не се изпари.
Постепенно добавяйте горещия бульон, докато оризът се свари.
За да стане ризотото кремообразно, добавете маслото и пармезана накрая, махнете от огъня и разбъркайте добре.
-
За мариноването
Смесете Knorr пилешкия бульон заедно със зехтина, счукания предварително чесън, бялото вино и салвията.
Мариновайте месото от пъдпъдък за най-малко 3 часа, ако имате възможностно оставете го да престои 24 часа в марианата.
Изпечете го в предварително загрята фурна на 190 градуса за 12-15 минути.
-
За морковеното пюре
Смесете останалия сос от готвенето на месото с малко от пилешкия бульон. Сварете морковите, докато омекнат.
Пюрирайте морковите заедно с бульона до получаване на хомогенна смес.
Добавете подправки по избор.