Салтимбока със спагети и песто
Една от най-разпознаваемите италиански рецепти, води началото си от Бреша, но в последствие става популярна като „saltimbocca alla romana“. Предлагаме ви я с автентичния вкус на паста овкусена с билки и подправки.

Съставки
Салтимбоката:
-
Телешко бонфиле 200.0 г
-
Салвия (пресни листа) 4.0 бр
-
Прошуто 30.0 г
-
Бяло вино 50.0 мл
-
Вода 50.0 мл
-
Сол 2.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
Пастата:
-
Спагети 70.0 г
-
Пармезан за поръсване 50.0 г
Начин на приготвяне
-
Салтимбоката:
1.Нарежете телешкото на тънки медальони, притискайте леко в длан и овкусете със сол и пипер.2.Поставете парче прошуто, листо салвия и закрепете с клечка за зъби. 3.Запечете до златисто в намазнен тиган, „загасете “ с виното и добавете предварително приготвения Knorr Братен жус сос във врящата вода и след като заври и се сгъсти дръпнете от котлона. -
Пастата:
1.Сварете пастата „ал денте“, след което добавете Primerba Босилеково песто и пармезана. Разбъркайте добре и поставете в чиния. -
Презентация:
1. Махнете клечките за зъби от месото, поставете пастата като „канапе“, поставят се парчетата салтимбока и залейте с останалия сос