+

За свинския джолан

За ризотото

За сос Еспаньол

За чипса от билки и спанак

  • Спанак 50.0 г
  • Белтък 2.0 бр
  • Брашно 100.0 г
  • Сол 3.0 г
  • Олио 10.0 мл
  • Knorr Primerba провансалски билки 5.0 г
  1. За свинския джолан

    Обезкостеният джолан овкусете с подправките, вакуумирайте и пригответе на "су вид".
    Преди сервиране затоплете с малко масло на тиган.
  2. За ризотото

    Запържете в олио ориза и загасете с виното. Добавяйте горещия бульон на порции до готовност. Добавете Умами, пармезан, масло и магданоз.
  3. За сос Еспаньол

    Сварете свински език в бульон и дафинов лист до готовност. Пригответе соса по указаната рецепта на кутията. Редуцирайте вино с мащерка в касерола до една трета. Смесете редуцираното вино със соса и нарязания свински език на малки кубчета.
    Оставете да ври на слаб огън 10 мин. При готовност на соса добавете масло.
  4. За чипса от билки и спанак

    Сварете спанака, охладете и пасирайте. Смесете спанака с останалите продукти до гъста хомогена смес. Нанесете с шпатула сместа върху хартия за печене и печете на ниска температура до готовност в конвектомат. 
  5. Презентация

    Аранжирате чинията, започвайки с ризото и върху него поставете джолана.
    Гарнирайте чинията със соса, като го полеете около месото и ризотото. 
    Поставете чипса. 
    По желание може да допълните ястието с кълнове или пържени нудли.