Свински джолан със зеленчуково ризото и сос "Еспаньол"
Обезкостен свински джолан, поднесен със сос "Еспаньол", който е обогатен със задушен свински език и червено вино. В допълнение с ароматно ризото и чипс от спанак и билки, чинията се превръща в истинска наслада за сетивата.

Съставки
За свинския джолан
-
Свински джолан 3.0 кг
-
Розмарин 20.0 г
-
Дафинов лист 5.0 г
За ризотото
-
Oриз арборио 500.0 г
-
Настърган пармезан 200.0 г
-
Бяло вино 200.0 л
-
Масло 200.0 г
-
Магданоз 100.0 г
-
Олио 100.0 мл
За сос Еспаньол
-
Свински език 100.0 г
-
Масло 60.0 г
-
Мащерка 5.0 г
-
Дафинов лист 5.0 г
За чипса от билки и спанак
-
Спанак 50.0 г
-
Белтък 2.0 бр
-
Брашно 100.0 г
-
Сол 3.0 г
-
Олио 10.0 мл
-
Knorr Primerba провансалски билки 5.0 г
Начин на приготвяне
-
За свинския джолан
Обезкостеният джолан овкусете с подправките, вакуумирайте и пригответе на "су вид".Преди сервиране затоплете с малко масло на тиган. -
За ризотото
Запържете в олио ориза и загасете с виното. Добавяйте горещия бульон на порции до готовност. Добавете Умами, пармезан, масло и магданоз. -
За сос Еспаньол
Сварете свински език в бульон и дафинов лист до готовност. Пригответе соса по указаната рецепта на кутията. Редуцирайте вино с мащерка в касерола до една трета. Смесете редуцираното вино със соса и нарязания свински език на малки кубчета.Оставете да ври на слаб огън 10 мин. При готовност на соса добавете масло. -
За чипса от билки и спанак
Сварете спанака, охладете и пасирайте. Смесете спанака с останалите продукти до гъста хомогена смес. Нанесете с шпатула сместа върху хартия за печене и печете на ниска температура до готовност в конвектомат. -
Презентация
Аранжирате чинията, започвайки с ризото и върху него поставете джолана.Гарнирайте чинията със соса, като го полеете около месото и ризотото.Поставете чипса.По желание може да допълните ястието с кълнове или пържени нудли.