+

Месото:

  • Скилидки чесън 7 бр
  • Масло 500 г
  • Каперси 70 г
  • Телешко бонфиле 2 кг
  • Мащерка 10 стрък/a

Ризото:

Целината:

  • Стъбла селъри 2 бр
  • Сок от портокал 400 мл
  • Джинджифил 25 г
  • Сол 5 г
  • Захар 50 г
  • Оризов оцет 80 мл

Сос от сладък картоф:

  1. Месото:

    1. Нарежете месото на стекове
    2. Изпечете месото на тиган с мащерка, чесън и масло, като постоянно заливате с маслото от тигана.
    3. Накрая добавете каперсите .
  2. Ризото:

    1. Смесете Knorr Течен телешки бульон с водата и кипнете.
    2. Запържете ситно нарязания лук и целина и добавете ориза.След това по малко започнете да наливате от готовия бульон. След като изври бульонът добавете сушените домати, заедно с част от сока при накисването им, спанака, маслото и пармезана.
  3. Целината:

    1. Поширайте целината в загрят сок от портокал като по-късно добавете джинджифил, сол, захар и малко оризов оцет.
  4. Сос от сладък картоф:

    1. Нарежете зеленчуците.
    2. Сотирайте шалота заедно с морковите и сладкия картоф, добавете малко прясна мащерка и телешки бульон.
    3. След като картофа омекне блендирайте сместа с масло и малко от Knorr Primerba босилеково песто.
  5. Презентация:

    1. Поставете върху соса ризотото и стека.
    2. Декорирайте с целината и пресни подправки.
    3. По желание декорирайте със задушени, сотирани бонбони от лилави картофи, тиквичка и морков.
+