+

За месото

  • Телешко бонфиле 2.5 кг
  • Сол 15.0 г
  • Черен пипер 10.0 г
  • Мащерка 10.0 г
  • Олио 200.0 мл
  • Масло 200.0 г
  • Чесън 20.0 г

За пюрето от батат

За чипса от киноа и цвекло

  • Сок от червено цвекло 30.0 г
  • Киноа 50.0 г
  • Брашно 100.0 г
  • Белтък 2.0 бр
  • Сол 4.0 г
  • Черен пипер 2.0 г

За романеско

За сос Еспаньол

  1. За месото

    Почистете месото от жилите и нарежете на стекове. Овкусете със сол и пипер. В загрят тиган запечатайте по 2-3 мин от всяка страна, заливайки го с масло, чесън и мащерка. Довършете готвенето на месото в конвектомат до нужната степен на изпичане. Преди сервиране оставете за няколко минути да почине.
  2. За пюрето от батат

    Сварете батата, обелете го и пюрирайте. Овкусете го със зеленчуков бульон, мащерка, сол, пипер и масло.
  3. За чипса от киноа и цвекло

    Сварете киноата и охладете. 
    Смесете всички съставки и разбъркайте до хомогенна гъста смес. 
    Нанесете с шпатула сместа върху хартия за печене и печете на ниска температура в конвектомат до готовност.
  4. За романеско

    Пригответе на пара романеското. Овкусете го със зехтин, сол и цитрус фреш.
  5. За сос Еспаньол

    Пригответе соса по указанията на кутията. Редуцирайте в касерола виното с мащерката до една трета от началното количество. Смесете соса с редуцираното вино и оставете да поври още 10 мин. на бавен огън. При готовност на соса добавете маслото.
  6. Презентация

    Поставете стека върху соса. Аранжирайте с пюрето, чипса и романеското.