+

Филето:

Винения сос:

Картофеното пюре:

  1. Филето:

    1.Нарежете филето на порции. Овкусете филето със сол и пипер и оваляйте в нишестето.2. Разтопете маслото в тиган и добавете месото.3. Запечатайте от двете страни за по 2 минути от всяка страна.4. Изпечете филето в предварително загрят на 180°C конвектомат за 8-10 минути
  2. Винения сос:

    1. Втигана от месото добавете зехтина и задушете нарязания на ситно шалот.2. Добавете виното и течния бульон и оставете да се редуцира.
  3. Картофеното пюре:

    1.Оставете 700 ml вода да заври.2. Добавете 300 ml студена вода, за да получите необходимата температура от 80-85°C.3. Добавете Knorr Картофено пюре с мляко, като бъркате енергично до получаване на хомогенна смес.4. Оставете пюрето да набъбне за 2-3 минути, разбъркайте и подправете със сол и пипер , масло и няколко капки Rama Cremefine 31%.
  4. Презентация:

    1.Нарежете гъбите шийтаке на ивици, както и зелената ябълка.2.Сложете картофено пюре в чинията, поставете до него филето със соса и гарнирайте с гъбите, лукчетата в червено вино и ябълката.