Филе лаврак, картофена салата, скордаля с бадеми и сотирани аспержи
Творческа рецепта на шеф Дико Томчев - Рецепта в която може да използвате остатъците от зеленчуците за бульон.

Съставки
Риба
-
Лаврак 2.0 кг
-
Сол 6.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
-
Олио 300.0 мл
Картофена салата
-
Картофи 1.5 кг
-
Стъбла селъри 3.0 бр
-
Ябълков оцет 100.0 мл
-
Кисели краставички 300.0 г
-
Червен лук 100.0 г
-
Олио 200.0 мл
-
Сол 6.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
Скордаля
-
Печени бадеми 200.0 г
-
тъмен балсамов оцет 100.0 мл
-
Чесън 10.0 г
-
Сол 3.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
-
Хляб (филии) 5.0 бр
-
Зехтин Екстра върджин 250.0 мл
-
Магданоз 50.0 г
Аспержи
-
Аспержи 350.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
-
Сол 5.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
Чили сос
-
Бял сусам 50.0 г
Начин на приготвяне
-
Риба
Овкусете рибата и я запечете на тиган. -
Картофена салата
Сварете картофите на кубчета, охладете ги.Добавете останалите нарязани на кубчета зеленчуци и овкусете. -
Скордаля
Пасирате продуктите до гладка структура и овкусете. -
Аспержи
Бланширайте аспержите в предварително приготвения от остатъците бульон, като го подсилите със зеленчуков течен бульон на Кнор. Сотирайте ги в зехтина и овкусете. -
Чили сос
Редуцирайте останалия бульон и сгъстете с Пикантен сос с чили и чесън на Knorr.Запечете сусама. -
Презентация
Аранжирайте рибата в чинията.Поставете в средата от картофената салата.В страни кенели от скордаля, върху тях аспержите.Добавете соса от чили и поръсете със сусам.Може да приготвите чипс от останала кожа на рибата.