Филе от кефал, броколи и бейби моркови, лимонов сос и магданоз
Кефалът е крехка риба, която се приготвя бързо и лесно. Изпечен във фурна или на скара, кефалът може да бъде атрактивно предложение във вашето меню.

Съставки
Рибата:
-
Филе от кефал 1600 г
-
Rama Combi Profi 100 мл
-
Сол 10 г
-
Черен пипер 5 г
Гарнитурата:
-
Броколи 1000 г
-
Бейби моркови 500 г
-
Сол 10 г
-
Черен пипер 5 г
Соса:
-
Стръка магданоз 2 бр
-
Масло 100 г
-
Вода 500 мл
Начин на приготвяне
-
Рибата:
1. Отстранете филетата на рибата и обезкостете. 2. Нарежете на парчета по 80 g. Една порция трябва да включва две филета. 3. Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата кефал в тавата, подправете със сол и пипер и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях. 4. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 8 – 10 минути. -
Гарнитурата:
1. Отстранете стъблото на броколите и нарежете броколите на розички. 2. Обелете бейби морковите. 3. Овкусете зеленчуците със сол и пипер и добавете Hellmann's Цитрусов винегрет. 4. Печете зеленчуците в конвектомат, предварително загрята до 95 °C, като използвате програма с пара. -
Соса:
1. Бланширайте два стръка магданоз за минута. 2. Към вряща вода прибавете Knorr Маслен сос с лимон и оставете да поври за 2 минути. 3. Изсипете соса в кухненски робот и го блендирайте с бланширания магданоз, докато не се получи хомогенна смес. 4. Преди да сервирате, загрейте соса до 70 °C, добавете масло и разбъркайте соса с ръчен миксер, за да получите пенлива текстура. -
Презентация:
1. Направете канапе от зеленчуците и поставете рибата. 2. Поставете соса и декорирайте с магданоз по желание.