Филе от сьомга, миди, доматено пюре с артишок, оризови крокети с гъби
Артишокът е сравнително „непознат“ зеленчук, който намира широко приложение в кулинарията. Печен, варен, задушен или маринован той е чудесно допълнение към вашето ястие. Изненадайте гостите с нашата рецепта.

Съставки
Сьомгата:
-
Сьомга филе, нарязано на порции 2.0 кг
-
Масло 100.0 г
Мидите:
-
Малки миди 10.0 бр
-
Черен пипер на зърна 60.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Бяло вино 200.0 мл
-
дафинов лист 1.0 бр
Доматения сос:
-
Цели белени домати 300.0 г
-
Бульона от сварените миди
Оризовите топки:
-
Ориз 600.0 г
-
Диви гъби 150.0 г
-
Вода 1.0 л
-
Яйца 7.0 бр
-
Сол 20.0 г
-
Брашно 200.0 г
-
Галета 200.0 г
-
Пармезан 50.0 г
-
Олио 500.0 мл
Артишока:
-
Маринован артишок 500.0 г
-
Магданоз 1.0 връзка
-
Галета 100.0 г
Сос Холандез:
-
Масло 50.0 г
-
Вода 0.5 л