+

Сьомгата:

Мидите:

  • Малки миди 10 бр
  • Черен пипер на зърна 60 г
  • Чесън 20 г
  • Бяло вино 200 мл
  • дафинов лист 1 бр

Доматения сос:

  • Цели белени домати 300 г
  • Бульона от сварените миди

Оризовите топки:

Артишока:

  • Маринован артишок 500 г
  • Магданоз 1 връзка
  • Галета 100 г

Сос Холандез:

  1. Сьомгата:

    1. Нарежете сьомгата на 10 парчета. Направете резки по кожата с нож и я изпържете в тиган само от страната на кожата в горещо масло, докато не стане хрупкава. 2. Напръскайте тава с цитрусов винегрет, сложете частично запържените парчета риба във винегрета. Оставете ги да се мариноват до момента на сервиране. 3. Завършете приготвянето на сьомгата във фурна, предварително загрята до 160 °C за 6 минути.
  2. Мидите:

    1. Добавете виното в тиган с дафиновия лист и пипера на зърна, сварете ги на силен огън за една минута. 2. Добавете мидите с черупките и чесъна накълцан на ситно. След 2 – 3 минути черупките на мидите ще се отворят.
  3. Доматения сос:

    1. Прецедете останалия сос от мидите и го върнете отново на огъня. 2. Накълцайте доматите на ситно и добавете към соса. 3. Продължете да готвите в продължение на 8 – 10 минути на слаб огън. 4. Разбърквайте соса, докато не получите кремообразно доматено пюре.
  4. Оризовите топки:

    1. Във вода сварете Knorr пилешки бульон. 2. Бланширайте диви гъби в бульона. 3. Добавете ориз към бульона и го варете, докато не абсорбира течността. 4. Оставете да изстине. 5. Смесете студения ориз с бланшираните гъби, 3 жълтъка, 3 разбити белтъка, щипка сол и пармезан. 6. Оформете топки по 60г от сместа. 7. Оваляйте оризовите топки в брашно, разбити яйца и галета. 8. Изпържете ги на маслена баня на 160 °C, докато не станат хрупкави.
  5. Артишока:

    1. Нарежете на ситно магданоза и го изсушете 2. Смесете галетата с магданоза до получаване на фина смес. Ако сместа е клисава, добавете още галета. 3. При сервиране украсете маринования артишок с получената смес.

  6. Сос Холандез:

    1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате. 2. Добавете масло.
  7. Презентация:

    1. Поставете двата соса в чинията без да ги смесвате. 2. Поставете сьомгата върху тях. 3. Аранжирайте оризовите топки и артишока в чинията. 4. Поставете мидата върху сьомгата. 5. Украсете с мащерка
+