Филе Треска с цитрусово ризото, червен къри сос и чипс от тиквичка
Филето от треска е крехко и сочно, a когато е приготвено на тиган или плоча вкусът става неустоим. Гарнитурата от ароматно ризото и пикантния сос завършват класиката.

Съставки
Филето:
-
Треска 300.0 г
Ризотото:
-
Oриз арборио 50.0 г
-
Зехтин 50.0 мл
-
Лук 20.0 г
-
Бяло вино 50.0 мл
-
Пармезан 30.0 г
-
Лимон 50.0 г
-
Вода 200.0 мл
Соса:
-
Knorr Тайландска червена къри паста 15.0 мл
-
Rama Cremefine 15% 20.0 мл
Украса:
-
Тиквички 100.0 г
-
Олио 200.0 мл
Презентация:
-
Цветя за украса
Начин на приготвяне
-
Филето:
1. Овкусете рибата с Knorr подправка за маринати риба и морски дарове и печете в намазнен тиган или на плоча до готовност.
-
Ризотото:
1. Запържете ситно нарязан лук в зехтин. Добавете ориза, бъркайте 2-3 минути. Добавете виното и бъркайте, докато изври. Във врящата вода добавяте Knorr зеленчуков бульон, махнете от огъня и разбъркайте.
2. Добавете бульона на порции, за да се свари равномерно оризът. Когато е готов добавете лимон и пармезан. Разстелете равномерно ориза върху тавичка с хартия за печене (с дебелина около 2 см) с помощта на шпатула.
3. Поставете в хладилник и като се стегне извадете и направете формички. Преди завършване на ястието, оваляйте равномерно в Knorr Maizena Царевично нишесте, поставете в намазнен нагрят тиган. Печете до златисто от двете страни и махате от огъня. -
Соса:
1. Кипнете Rama cremefine и добавете Knorr тайландска червена къри паста. Разбъркайте добре и махате от огъня. -
Украса:
1.Нарежете тиквичките на тънки ленти и овкусете със сол.
2.Оваляйте добре вKnorr Maizena Царевично нишесте и изпържете на маслена баня.
3. Поставете ги върху кухненска хартия. -
Презентация:
1. Презентирайте ястието, като поставите рибата върху ориза, отгоре се поставя чипса от тиквички. Около ориза се прави ринг от соса и цялото ястие се поръсва с цитрусовия дресинг.
2. Украсете с цветя, кори лимон или кълнове.