Хрупкаво пикантно пиле
За всички любители на вкусното и пикантно пилешко месо

Съставки
Приготвяне
-
Прясно мляко 400 мл
-
Дафинов лист 4 г
-
Сол 10 г
-
Сок от лимон 30 мл
-
Оцет 20 мл
Смес за паниране с брашно
-
Брашно 200 г
-
Бакпулвер 10 г
-
Сол 10 г
Смес за паниране с яйца
-
Яйца 3 бр
-
Оцет 10 мл
-
Прясно мляко 200 мл
-
Сок от лимон 20 мл
-
Сол 5 г
Пикантен сос
-
Кориандър, нарязан 10 г
-
Зелен лук 20 г
Начин на приготвяне
-
Приготвяне
Мариновайте пилето за минимум 3 часа. -
Смес за паниране с брашно
Пригответе си сместа с брашно и сместа с яйца. Отцедете хубаво пилето и оваляйте в сместа с брашно, после в сместа с яйце и пак в брашнената смес. -
Смес за паниране с яйца
Пържете на 375 градуса до готовност. -
Пикантен сос
Нарежете продуктите за пикантния сос и смесете с останалите компоненти. Разбъркайте сместа и намажете пилето преди сервиране.