Царевично пиле с ризото от булгур и бейби моркови
С течните концентрирани бульони създавате основа не само за супи и сосове, но и може да подправяте ястията си бързо.

Съставки
Ризото
-
Шалот 100.0 г
-
Булгур 800.0 г
-
Бяло вино 150.0 мл
-
Настърган пармезан 200.0 г
-
Масло 120.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
-
Черен пипер 5.0 г
Пиле
-
Пилешко филе 2.0 кг
-
Червено вино 500.0 л
-
Пречистено масло 150.0 мл
-
Олио 50.0 мл
Бейби моркови
-
Бейби моркови 2.0 кг
-
Пречистено масло 200.0 мл
-
Черен пипер 5.0 г
-
Сол 15.0 г
-
Галета панко 100.0 г
Презентация
-
Копър
Начин на приготвяне
-
Ризото
Нарежете на ситно шалота и го задушете в зехтина.Направете бульона.Добавете булгура, виното и редуцирайте.Добавяйте бавно бульона и редуцирайте до готовност на булгура.Овкусете с черния пипер и добавете пармезан и масло. -
Пиле
Мариновайте пилето с подправката и олиото.Запечатайте в масло на тиган и довършете готвенето в конвектомат.В тигана от пилето редуцирайте виното и сгъстете братен джус. -
Бейби моркови
Бланширайте морковите.Глазирайте в масло на тиган и овкусете със сол и пипер.Поръсете с галета панко и гответе за още 1-2 мин. -
Презентация
Аранжирайте чинията като на снимката и декорирайте със стръкове копър.