+

Ориза:

Мидите:

  • Миди микс 600 г
  • Бяло вино 200 мл
  • Чесън 10 г
  • Мащерка 10 г
  • Зехтин 200 мл
  • Бял пипер 5 г
  • Магданоз 1 връзка

Захаросания лимон:

  • Вода 300 мл
  • Захар 300 г
  • Кори от лимон 300 г
  1. Ориза:

    1. В тенджера загрейте мазнината. Прибавете черния ориз и разбъркайте.
    2. След като се загрее, полейте със Knorr течен зеленчуков бульон.
    3. Гответе, като добавите и черупковите с техния бульон.
    4. Добавете зелените домати, нарязани на кубчета
    5. Отстранете от огъня и разбъркайте с масло, пармезан и пипер.
    6. Сервирайте в чиния и гарнирайте със захаросан лимон.
  2. Мидите:

    1. Измийте всички миди под вода и ги почистете.
    2. В тенджера задушете в зехтин чесъна, мащерката.
    3. Добавете мидите с черупките, добавете виното и ги оставете да се отворят бавно.
    4. Подправете с черен пипер и магданоз и покрийте с капак.
  3. Захаросания лимон:

    1. Нарежете на ивици лимоновите кори. Кипнете ги 3 пъти и ги охладете.
    2. В тенджерка изсипете водата, захарта и лимоновите кори.
    3. Оставете да ври няколко минути и дръпнете от огъня
+