Юкатан Чили кон карне
Класическа рецепта за Чили кон карне вдъхновена от мескиканската кухня. Ястие, което лесно се приготвя от скрач и е много ароматно, заради многобройните билки и подправки, които се добавят. Поднесете със заквасена сметана и пресен кориандър.

Съставки
Чили кон карне
-
Растителна мазнина 100.0 мл
-
Нарязан лук 150.0 г
-
Нарязани червени чушки 75.0 г
-
Смлян чесън 10.0 г
-
Чили на прах (средно люто) 15.0 г
-
KNORR Кимион 10.0 г
-
Телешка кайма 800.0 г
-
Домати от консерва 700.0 г
-
Студена вода 250.0 мл
-
Кафява захар 15.0 г
-
Доматено пюре 50.0 г
-
Заквасена сметана 100.0 мл
-
Бъбрековиден боб от консерва 600.0 г
Начин на приготвяне
-
Чили кон карне
- Сложете мазнина в тенджера с подходящ размер и загрейте до горещо. Добавете лука и гответе, докато лукът стане мек, но не оцветен.
- Добавете накълцания чесън, чyшката, чили на прах, червен пипер и смлян кимион. Разбъркайте съставките и гответе още няколко минути.
- Добавете телешката кайма, разбърквайки я със шпатула, докато пържите, поне за 5 мин. Или докато каймата е изгуби суровия си вид и започне да покафенява.
- Добавете 25gот KNORR желиран телешки бульон директно в тенджерата заедно с 200ml вода. Добавете намачканите домати, захар и доматеното пюре и разбъркайте добре соса.
- Варете соса леко за 20 минути. с капак, като разбърквате от време на време. Ако сосът изглежда сух, просто добавете малко количество вода, докато не получите желаната текстурата.
- Добавете бъбрековидния боб и оставете да къкри леко за още 10 минути. Добавете малко повече вода, ако сосът е твърде сух.
- Овкусете, добавяйки сол и черен пипер, ако е необходимо регулирайте интензитета на подправките, добавяйки повече чили на прах или доматено пюре.
- Сервирайте върху гарнитура от ориз със заквасена сметана и пресен корандър.