Глазирано свинско месо и хрупкави пилешки крилца с печени картофи
Хрупкави и сочни пържени пилешки крилца в комбинация с аромат на цитрус - истинска наслада за сетивата! Изненадайте вашите гости с нашето предложение.

Съставки
Свинските гърди:
-
Свински гърди, нарязани на големи парчета 1500.0 г
-
Мед 75.0 г
-
Настърган джинджифил 50.0 г
-
Чесън на прах 20.0 г
-
Звездовиден анасон 2.0 бр
-
Канелена пръчица 2.0 бр
Крилцата:
-
Пилешки крилца 1500.0 г
-
Лют пипер на люспи 2.0 г
-
Брашно 300.0 г
Гарнитурата:
-
Картофи 1500.0 г
-
Слънчогледово олио 100.0 мл
-
Зелени и червени чушки 200.0 г
-
Rama Combi Profi 50.0 мл
Начин на приготвяне
-
Свинските гърди:
1. Смесете Knorr телешки пастообразен бульон със слънчогледовото олио и мариновайте месото най-малко за 1 час.
2. Добавете мед, оризов оцет, соев сос, барбекю сос, джинджифил, чесън, звездовидния анасон и канелените пръчици, покрийте го с вода и го сложете да се готви 2 часа на слаб огън, докато месото омекне.
3. Сложете го в тава, прецедете останалия бульон и го печете на висока температура, докато започне да се сгъстява. Изсипете соса върху свинското месо и карамелизирайте във фурна на 180°C. -
Крилцата:
1. Сложете в тенджера вода, сол, Hellmann’s цитрусов винегрет, лютия пипер, пилешките крилца и след като всичко заври гответе 8-10 мин.
2. Оваляйте крилцата в предваритело овкусеното брашно с Knorr Подправка за маринати пилешко месо и изпържете в гореща мазнина до златист цвят. -
Гарнитурата:
1. Сварете картофите за 8-10 мин.
2. Сложете картофите и чушките в тава за конвектомат, напръскайте с Rama Combi Profi, овкусете ги с подправка за Knorr Подправка за маринати пилешко месо и разбъркайте. Печете до готовност на 160°C. -
Презентация:
1. Презентирайте атрактивно върху дъска.