Хрупкаво пикантно пиле
За всички любители на вкусното и пикантно пилешко месо

Съставки
Приготвяне
-
Пиле 2.5 кг
-
Прясно мляко 400.0 мл
-
Дафинов лист 4.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Сок от лимон 30.0 мл
-
Оцет 20.0 мл
Смес за паниране с брашно
-
Брашно 200.0 г
-
Бакпулвер 10.0 г
-
Сол 10.0 г
Смес за паниране с яйца
-
Hellmann's Лют сос 95 ml 10.0 мл
-
Яйца 3.0 бр
-
Оцет 10.0 мл
-
Прясно мляко 200.0 мл
-
Сок от лимон 20.0 мл
-
Сол 5.0 г
Пикантен сос
-
Червена люта чушка 15.0 г
-
Кориандър, нарязан 10.0 г
-
Зелен лук 20.0 г
Начин на приготвяне
-
Приготвяне
Мариновайте пилето за минимум 3 часа. -
Смес за паниране с брашно
Пригответе си сместа с брашно и сместа с яйца.
Отцедете хубаво пилето и оваляйте в сместа с брашно, после в сместа с яйце и пак в брашнената смес. -
Смес за паниране с яйца
Пържете на 375 градуса до готовност. -
Пикантен сос
Нарежете продуктите за пикантния сос и смесете с останалите компоненти.
Разбъркайте сместа и намажете пилето преди сервиране.