Грилован ентрекот със сладки картофи
Класическа комбинация от сочен стек, сладки картофи и салатена смес със заливка

Съставки
Грилован ентрекот
-
Телешко месо (ентрекот) 2.0 кг
-
Олио 80.0 мл
Сладки картофи
-
Розмарин на вкус
-
Сладки картофи 1600.0 г
-
Сол на вкус
-
Олио 30.0 мл
Салатена смес
-
Маруля 500.0 г
-
Винен оцет 30.0 мл
-
Ябълков оцет 65.0 мл
-
Зехтин 130.0 мл
-
Чесън 10.0 г
-
Ситно нарязана печена червена чушка 50.0 г
-
Лук 20.0 г
-
Дижонска горчица 40.0 г
-
Сол черен пипер на вкус
-
Мед 30.0 г
-
Риган 10.0 г
Сервиране
-
Червен лук, грилован 500.0 г
Начин на приготвяне
-
Грилован ентрекот
Нарежете ентрекота на резени, подправете с Knorr мащерка, разбъркана с олио. Оставете месото за 2 часа в хладилника. Подправете на вкус със сол и черен пипер и изпечете на грил. -
Сладки картофи
Нарежете сладките картофи на по-дебели ивички, посолете и добавете розмарин на вкус, полейте с олио и ги изпечете на грил. -
Салатена смес
Пригответе салатения сос със ситно нарязаните зеленчуци.Овкусете със соса марулята преди сервиране. -
Сервиране
Сервирайте грилования ентрекот със сладките картофи, салатената смес и грилования лук.