Овчарски пай с чоризо, пюре и сметанов сос с горчица
Класическа рецепта, приготвена с ароматно пюре и лек сос.

Съставки
Плънката:
-
Кайма (смес) 1500.0 г
-
Лук 150.0 г
-
Олио 150.0 мл
-
Грах 400.0 г
-
Моркови 200.0 г
-
Чоризо 300.0 г
-
Knorr Primerba провансалски билки 30.0 г
-
Вода 750.0 мл
Пюрето:
-
Яйце (жълтък) 4.0 бр
-
Вода 1000.0 мл
Соса:
-
Rama Cremefine 31% 0.5 л
-
Сол, пипер 5.0 г
Начин на приготвяне
-
Плънката:
1.Нарежете лука и морковите на кубчета и ги задушете в олиото. Добавете чоризото, същона кубчета и бъркайте 3-4 минути, след което добавете граха.
2.Отделно пригответе Knorr Доматен сос (база за Болонезе) във врящата вода и бъркайте 3-4 минути.
3.Добавете Knorr Течен телешки бульон. Оставете да къкри още 5 минути до желана гъстота.
4.Добавете Knorr Primerba провансалски билки и изсипете сместа в тавичка. -
Пюрето:
1.Оставете2/3 отводата да заври. Добавете останалата студена вода, за да получите необходимата температура от 80-85C. Добавете Knorr Картофено пюре с мляко, като бъркате енергично до получаване на хомогенна смес. Оставете пюрето да набъбне за 2-3 минути и разбъркайте, след което добавете жълтъците, Primerba Къри паста, деликат и разбъркайте добре.
2. Разстелете върху изстиналатаплънка с шпатула или с помощта на сладкарски пош с накрайик.
3. Печете пая 15-20 минути на 170 градуса, до златисто. -
Соса:
1. Кипнете Rama Cremefine 31% и добавете Hellmann's Горчица.Овкусете със солта и пипера.
2. Сложете настрани да се охлади леко. -
Презентация:
1. При поднасянето сложете на дъното на чинията от соса, след което парче от пая.
2. Украсете с кълнове.