Menu

Съставки

+

За лазанята

Презентация

  • Настърган пармезан 200.0 г

Двойно запечената лазаня е съвременна вариация на класическата италианска рецепта, която включва допълнително запичане за по-хрупкава текстура и по-интензивен вкус.

...

Начин на приготвяне

  1. За лазанята

    • Сварете корите за лазаня във вода с малко сол.
    • Загрейте олиото и задушете лука заедно с морковите, като подправите със сол и черен пипер.
    • Добавете кайма и малко  провансалски билки. Добавете доматения сос и гответе за кратко.
    • Настържете сиренето и го добавете към соса от мляко, ру сол и пипер, след което го загрейте.
    • Намажете подходяща правоъгална форма със зехтин и поставете два листа лазаня.
    • Сложете малко доматен сос, малко сос от сирене и отново два листа лазаня.
    • Повторете, докато всички съставки се изразходват. Печете лазанята за около 45 минути на 135°C с вентилатор във фурната.
    • Охладете лазанята и я затиснете добре.
    • Нарежете на филийки.
    • Запържете филийките от двете страни до кафяво и хрупкаво в малко зехтин.
    • ако има нужда я запечете за кратко в конвектомат.
  2. Презентация

    • Сервирайте лазанята, гарнирана с листни салати и настъргано сирене.